Vi følger pengene og mulighederne, hvor muligheder omsættes til værdiskabende handlinger Herunder

• Strategisk indsigt omkring eksisterende og kommende muligheder for ekstern udviklingskapital
• Taktiske input om hvad andre landbrug som ligner dig gør, som du også bør overveje at gøre
• Et kig i krystalkuglen – hvad/ hvor bør du gøre en indsats nu, så du ikke bliver overrasket

Få et videns løft ift. CO2 og de mange tal som findes for landbrug

Hvilket CO2 tal skal man vælge at bruge, når reglerne stadig er uklare? Det helt unikke med vores database er, at den er Danmarks bedste bud på landbrugets Baseline. Et CO2-tal kan give en indikation, men der er forsat over 150 godkendte effekter fra myndigheder, som er eksternt valideret, men som endnu ikke har en godkendt måde at blive omregnet på. Det bliver de gradvist i de kommende år og det bliver også relevant at kende ift. den nye skattereform – enten fordi de bliver fradragsberettigede eller fordi landbruget selv husker at fremhæve dem i klimaforbedringerne

Lev op til ESG-kravene – det er lige til.  

Vi gør det nemt for dig at leve op til ESG-kravene i din årsrapport og forbedre din økonomi. Med vores kendskab til EU’s ESG-krav til den finansielle sektor og de besluttede skabeloner fra 2019, kan vi bidrage til at du dokumenterer dine fremtidige investeringer, så de imødekommer de fleste af de krav du vil blive mødt med. Vores primære mål er at rådgive dig som landmand, bidrage til at du kan træffe de rigtige beslutninger for dine fremtidige investeringer, samt gøre det enkelt for dig at kommunikere til andre, fx banken, dit gårdråd, samarbejdspartnere mv.

Få overblik over dine styrker og blinde pletter ift. målet i 2030. Miljøeffekten skal tælle med i landbrugets klimareduktion frem mod 2030. Få sammenlignet din bedrift med andre bedrifter som ligner din. Få konkret inspiration fra andre i dit segment. Få input til din forretningsplan og mulige indsatsområder. Vi ser på hvilke styrker du skal fremhæve, og hvor det lader til at du har blinde pletter, sammenlignet med andre i dit segment.
Landbrugsdata er din troværdige og uafhængige partner.

Vi beregner ikke noget selv, men åbner nu op for en helt unik videns base hvor landmændene er vores vigtigste samarbejdspartner. Vi har samlet og struktureret vores indsigt og viden, så vi aktivt gør vores absolut bedste for at gøre det lettere og enkelt for dig at komme videre. Nye krav til din rapportering, forretningsplan, investeringsmuligheder er inde i en voldsom udvikling med fx ESG-krav, Scope 1-3, Disclosure krav og Klimamål. Meget er allerede besluttet og har været det i en årrække, men det er nu at banker og myndigheder er ved at have styr på deres egen implementering og har gennemført intern uddannelse af deres egne medarbejdere. Derfor vil landbruget i løbet af 2022-2023 fra mange forskellige kanter opleve en række af nye udfordringer med spørgsmål og rapporteringskrav.

Træf bedre beslutninger som tager udgangspunkt i fakta.

Med Et KlimaPas fra Landbrugsdata sætter du fokus på en række indsatsområder i dit landbrug, der kan bidrage til en forbedret bundlinje. Værdien af dine indsatser, data og viden skal selvfølgelig komme fra dig og komme dit landbrug til gode. Det kræver blot, at du er opmærksom og vil være med i front.

Klimapasset er niveauinddelt, så du kan justere op og ned på alt afhængig af, hvor du er i den grønne omstilling af din bedrift.

KLIMAPAS BASIS: Det er det 1. vigtige skridt, som synliggør, at du er opmærksom på de nye krav i din årsrapport. Det giver dig et enkelt datagrundlag og en basal indsigt i, hvordan din bedrift står i forhold til de mest aktuelle tal og målepunkter, som drøftes i landbruget lige nu.

KLIMAPAS BUSINESS: Ved at tilvælge et eller flere moduler fra BUSINESS-pakken, kan du løfte din viden og din virksomhed, bl.a. ved aktivt at anvende de mange nye muligheder der er i de tre BUSINESS-moduler og derved gavne din egen bundlinje og forhandlingssituation.

KLIMAPAS PRO: Arbejder du allerede professionelt og strategisk med den grønne omstilling af din bedrift, vil vi anbefale dig at vælge PRO, hvor du vil blive inspireret og motiveret til at nå nye højder med din indsats.

Med dit eget individuelle KlimaPas kan vi indarbejde ESG-kravene i vores standardprocesser i udarbejdelsen af dit årsregnskab. Det giver dig langt bedre låne- og investeringsmuligheder i banken samt bedre vilkår i dine forsikringer.

Få en uforpligtende samtale om hvordan et KlimaPas kan gavne netop din bedrift. klik her – Kontak Os

God rådgivning betaler sig altid.

Tilskudsordninger – Rådgivning, udarbejdelse og processtøtte

Når det gælder tilskudsordninger og at omsætte viden til investeringer i nye tiltag, så skal du tage fat i KF Tilskud, som vejleder dig i forhold til tilskudsordninger og de økonomiske muligheder der findes i forbindelse med din grønne omstilling.

KF Tilskud kan med andre ord tage dig i hånden, følge og vejlede dig sikkert igennem alle detaljer og processer, og dermed giver det dig mulighed for at fortsætte med det du er bedst til.

At gennemskue de offentlige tilskudsordninger til bæredygtig teknologi er ofte en kompliceret og tung affære. Og det kan det være helt uoverskueligt at sætte sig ind i krav og procedurer. Det er her vores viden og erfaring kommer i spil. Vi bidrager med at finde de rette tilskudsmuligheder og udarbejder en professionel og relevant projektbeskrivelse, og derudover indhenter og indsætter vi de rette oplysninger i tæt samarbejde med den enkelte ansøger og de oplysninger vi modtager.

KF-Tilskud rådgiver/støtter også undervejs i processen med ændringsanmodninger, myndighedsspørgsmål mv. Er en sag gået helt galt og står du alene tilbage med en tilskudssag/retssag eller politianmeldelse, så har KF Tilskud også ekspertise i  at bistår dig med juridisk og praktisk indsigt.

Resultatet bliver skræddersyede løsninger som gavner din forretning. klik her – Kontak Os